It's getting hot..hot..hot..

It's getting hot in here!

 

Het is tropisch warm nu in Nederland! De ene dag is nog warmer dan de ander en aan het eind van de week wordt het zelfs 38 graden! Help wat trekken we aan want zelfs de dunste stof is nog te warm om over straat te gaan. Het liefst zouden we zelfs in bikini of zwembroek over straat gaan maar helaas kan dit niet.

Omdat het zo moeilijk is om je te kleden met een hittegolf geef ik je een aantal tips.  Dit zodat je je zo goed mogelijk kunt weren tegen de hitte voor zo ver dit gaat tenminste.

 

Tip 1: Draag natuurlijke stoffen zoals linnen en katoen. Deze stoffen ademen in tegenstelling tot synthetische stoffen zoals polyester.

Waarom vooral geen synthetische stoffen! Vaak wordt zwierige kleding van synthetische stoffen gemaakt. Hierdoor lijkt het dat deze kleding luchtig is maar het tegendeel is waar.  Neem bijvoorbeeld de stof polyester, deze stof kan heel luchtig lijken maar in feite verstikt deze stof juist en laat het de huid niet ademen zodat je het heel snel warm krijgt.

Tip 2: Draag als dame rokjes of jurkjes ( wijde) , Hierdoor heb je in feite alleen een lap stof over je heen hangen en het is koeler doordat de stof niet strak op de huid zit.

Voor de mannen draag een linnen broek, deze stof ademt en is zeker minder warm dan een normale jeans.

Tip 3: Draag vooral wit en lichte kleuren  en zeker  geen zwart of donkere kleuren! Een populaire kleurcombinatie waar mensen mee op het werk verschijnen is vaak wit met blauw, dit vooral bij zakelijke functies.

 Tip 4: Tegenwoordig zijn hoeden helemaal hot, deze kun je dus ook dragen als modeaccessoire en als bescherming tegen de zon.

 Nou hopelijk hebben jullie iets aan de tips en blijft het mooie weer nog een tijdje aanhouden!

 

Till next time.

Geplaatst in Style tips door

Janou Meij

Vorig artikel

It's festival time!

Volgend artikel

Kermis in de stad!